Prickar på Ollonet – Penila Papler

prickar-på-ollonet

Har du prickar på ollonet? Då kan du ha något som kallas penila papler eller kejsarkrans som det också kallas!

prickar-på-ollonet

Det är ju helt normalt att vara lite orolig om man märker att man fått massa prickar eller knottror på ollonet. Det är möjligt att du har så kallade penila papler som på bilden ovan. Först och främst kan jag lugna dig med att det INTE är nogon könssjukdom.

Penila papler kan dock se ganska ofräscht ut, och jag var länge drabbad av dem. Jag vågade under den tiden aldrig gå ut på en  dejt med någon tjej. Om du vill läsa om hur jag gjorde för att bli av med dom, kolla denna post om att ta bort penila papler

prickar på kanten av ollonet – Penila Papler eller Herpes?

Om du är knottrig på ollonet eller har prickar på kanten av ollonet och ser ut som på bilden längst upp, så är det absolut penila papler. Dessa papler är helt ofarliga, men ser såklart inte så roliga. Det är lätt att förstå att kvinnor kan bli avskräckta och tro att man har någon nasty könssjukdom.

Detta är däremot herpesblåsor på penisen

knottrig-på-ollonet

Som du ser så är det rätt stor skillnad på hur dem ser ut. Herpesblåsor är inget man kan bota, utan är ett virus som du alltid kommer att bära med dig. Dock så kommer det och går och du kommer inte alltid att ha stora blåsor på penisen.

Knottrig på ollonet

Varför får då vissa killar sånna här prickar på ollonet? Experter är inte helt säkra på varför vissa killar får penila papler. Eftersom penila papler inte är skadliga på något sätt, anses de också som en vanlig hudvariation. Men även om de inte är farliga så ser det som sagt inte så fräscht ut. Vissa går till hudläkare för att bränna bort dem med laser, men jag hittade en mycket bättre, enklare och billigare sätt att få bort dem på bara 2 veckor. Läs mer om hur jag gjorde här

Är dessa prickar på kanten av ollonet smittsamma?

Nej. Penila papler är inte alls smittsamt. Du kan inte få dem genom kontakt med en person som har dem, och det finns inget sätt som du kan “smitta” någon med dem genom sexuell kontakt.

Är penila papler/kejsarkrans genitala vårtor?

Nej, Penila papler är inte detsamma som könsvårtor. Genitala vårtor orsakas av den mänskliga papillomavirusen (HPV), en sexuellt överförd infektion. Genitala vårtor är små, blomkålformade tillväxter som också kan utvecklas på eller runt en killar anus, lår, ljumsk, skrot, penis, läppar, mun, tunga eller hals. Till skillnad från penila papler så är genitala vårtor smittsamma.

Jag tror att jag kan ha Penila papler, ska jag gå till doktorn?

Det gör du såklart som du vill. Vill du vara 100% säker på att dina prickar på ollonet är penila papler så kan du ju göra det.

För de flesta brukar det räcka med att kolla på bilder som dom ovan för att se vad det är. Penila papler är inte riktigt likt andra genitala vårtor. Du kan som sagt antingen gå till en läkare och bränna bort dem, eller bara få bort dem hemma med en enkel metod.

Vad är behandlingen om jag är knottrig på ollonet och har penila papler?

Hälso- och sjukvårdspersonal föredrar att lämna penila papler utan behandling, eftersom paplerna inte orsakar några hälsoproblem. Försök INTE plocka på dem och använd ALDRIG vårtborttagningsmedel någonstans på din penis – dessa läkemedel kan orsaka allvarlig hudirritation och ärr eftersom de inte är avsedda att användas på snoppen.

Jag har Penila papler – borde jag vara orolig?

Nej! penila papler är inget farligt, men om du vill bli av med dem så kan jag absolut rekommendera dig att prova den metod som jag använde. Jag brukar inte rekommendera saker till andra, men jag har skapat denna sida i syfte att hjälpa killar som har samma problem som jag hade. Jag mådde extremt dåligt och önskar ingen att måste gå omring med dessa prickar på ollonet.

Läs mer om hur jag fick bort mina här!

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*